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Registros recuperados : 125 | |
1. | | SANTOS, R. S. S. dos; GEBLER, L.; ALVES, S. A. M.; SOLDÁ, C.; ARIOLI, C. J.; FRANZOI, G. A.; BONETI, J. I. da S.; ARAÚJO, L.; COUTO, M.; LIZ, M. C. de; GONÇALVES, M. W.; SANHUEZA, R. M. V.; ZANOTTO, R. A.; MUNARETTO, S. Grade de agrotóxicos e agroquímicos da Produção Integrada de Maçã - Ciclo 2023/2024. Bento Gonçalves, RS: embrapa Uva e Vinho, ago. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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2. | | SANTOS, R. S. S. dos; GEBLER, L.; ALVES, S. A. M.; ARIOLI, C. J.; LIZ, M. C. de; ARAÚJO, L.; COUTO, M.; SOLDÁ, C.; SANHUEZA, R. M. V.; BONETI, J. I. da S.; MUNARETTO, S.; GONÇALVES, M.; FRANZOI, G. A.; ZANOTTO, R. A. Grade de agrotóxicos e agroquímicos da PIM: Produção Integrada de Maçã - Ciclo 2022/23. Bento Gonçalves, RS: Embrapa Uva e Vinho, set. 2022. 18 p. (Embrapa Uva e Vinho. Comunicado Técnico, 225). CGPE: 17730
Comissão Técnica da PIM (CTPim) Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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4. | | ARIOLI, C. J.; BOTTON, M.; ROSA, J. M. da; BRILINGER, D. Pragas da videira em região de elevada altitude do estado de Santa Catarina. In: RUFATO, L.; MARCON FILHO, J. L.; BRIGUENTI, A. F.; BOREGO, A.; KRETZSCHMAR, A. A. (org.). A cultura da videira: vitivinicultura de altitude. Florianópolis: UDESC, 2021. p. 415-449. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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5. | | NUNES-SILVA, P.; WITTER, S.; ROSA, J. M. da; HALINSKI, R.; SCHLEMMER, L. M.; ARIOLI, C. J.; RAMOS, J. D.; BOTTON, M.; BLOCHTEIN, B. Diversity of floral visitors in apple orchards: influence on fruit characteristics depends on apple cultivar. Neotropical Entomologie, online, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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7. | | NUNES, M. Z.; BARONIO, C. A.; SCHUTZE, I. X.; BERNARDI, D.; ARIOLI, C. J.; M. JUNIOR, R.; BOTTON, M. Toxicity of baits and their effects on population suppression of anastrepha fraterculus (diptera: tephritidae): implications for field management. Environmental Entomology, v. 49, p. 638-644, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | MENEZES-NETTO, A. C.; ARIOLI, C. J.; SANTOS, J. P. dos; ROSA, J. M. da; NAVA, D. E.; BOTTON, M. Manejo da mosca-das-frutas em pomares domésticos. In: SANTOS, C. A. dos. (Org.). Ensaios nas Ciências Agrárias e Ambientais 7. 1 ed. Ponta Grossa: Atena Editora, 2019, v. 1, p. 87-98. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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9. | | NAVA, D. E.; BOTTON, M.; ARIOLI, C. J.; DIEZ-RODRIGUEZ, G. I. Manejo de insetos e ácaros. In: MAYER, N. A.; FRANZON, R. C.; RASEIRA, M. do C. B. (Ed.). Pêssego, nectarina e ameixa: o produtor pergunta, a Embrapa responde. Brasília, DF: Embrapa, 2019. 290 p. il. (Coleção 500 perguntas, 500 respostas). cap. 13. p. 173-187 Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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12. | | ARIOLI, C. J.; LERIN, S.; BOTTON, M. Efeito de inseticidas sobre Grapholita molesta quando aplicado no período de pré-colheita da macieira. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 27.; CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE ENTOMOLOGIA, 10., 2018, Gramado, RS. Saúde, ambiente e agricultura: anais. Santo Antonio de Goiás: SEB: UFSM, 2018. v. 2. resumo. p. 1701. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | | ROSA, J. M. da; ARIOLI, C. J.; BLOCHTEIN, B.; AGOSTINETTO, L.; GRUTZMACHER, A. D.; BOTTON, M. Diagnosis of directed pollination services in apple orchards in Brazil. Revista Brasileira de Fruticultura, v. 40, n. 2, Epub, abr. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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16. | | ARIOLI, C. J.; BOTTON, M.; MACHOTA JUNIOR, R.; NUNES, M. Z; ROSA, J. M. da. Novas ferramentas para monitoramento e controle massal de mosca-dasfrutas. Synergismus scyentifica UTFPR, v. 13, n. 1, p. 15-20, 2018. Palestra apresentada no Simpósio Paranaense de Fruticultura, 3., 2017. Pato Branco, PR. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | PADILHA, A. C.; ARIOLI, C. J.; BOFF, M. I. C.; BOTTON, M. Uso de feromônio sexual no manejo da mariposa-oriental na cultura da macieira em São Joaquim, SC. Agropecuária Catarinense, Florianópolis, v. 31, n. 1, p. 48-51, jan./abr. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | ROSA, J. M. da; ARIOLI, C. J.; BOTTON, M. Eficácia de diferentes concentrações de Cera Trap® na captura de mosca-das-frutas sulamericana em cultivo de macieira. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Anais... (Vol. II). Semeando conhecimento, colhendo qualidade. Vol. II - Resumos. Fraiburgo, SC: Epagri, 25,26 e 27 jul. 2017. p. 25. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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19. | | ARIOLI, C. J.; ROSA, J. M. da; LERIN, S.; BOTTON, M. Eficácia de inseticidas sobre o pulgão lanígero na parte aérea da macieira. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Anais... (Vol. II). Semeando conhecimento, colhendo qualidade. Vol. II - Resumos. Fraiburgo, SC: Epagri, 25,26 e 27 jul. 2017. p. 27. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 125 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
04/02/2013 |
Data da última atualização: |
10/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OMENA, C. M. B.; VALENTIM, I. B.; GUEDES, G. da S.; RABELO, L. A.; MANO, C. M.; BECHARA, E. J. H.; SAWAYA, A. C. H. F.; TREVISAN, M. T. S.; COSTA, J. G. da; FERREIRA, R. C. S.; SANTANA, A. E. G.; GOULART, M. O. F. |
Afiliação: |
JOAO GOMES DA COSTA, CPATC. |
Título: |
Antioxidant, anti-acetylcholinesterase and cytotoxic activities of ethanol extracts of peel, pulp and seeds of exotic Brazilian fruits Antioxidant, anti-acetylcholinesterase and cytotoxic activities in fruits. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Food Research International, V. 40, P. 334-344, 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Ethanol extracts of powdered genipap (Genipa americana L.), umbu (Spondia tuberosa A.) and siriguela (Spondia purpurea L.) prepared from separate pulp, seeds and peel were investigated for their (i) antioxidant capacity, which was evaluated by various known methods; (ii) acetylcholinesterase (AChE) inhibitory activity; and (iii) cytotoxic effect on corneal epithelial cells of sheep. The highest values of total phenolic content were obtained with peel and seed extracts. Siriguela and umbu (seeds and peel) extracts displayed the highest antioxidant activities. Lipid peroxidation assays using mimetic biomembranes and mouse liver homogenates indicated that genipap pulp is a promising antioxidant. The investigation of phenols and organic acid contents revealed the presence of quercetin, citric and quinic acids, chlorogenic acid derivatives, among others, in several extracts, with the highest amount found in siriguela seeds. Genipap pulp and siriguela seed ethanol extracts presented an AChE inhibition zone similar to that of the positive control, carbachol. AChE inhibition assay with chlorogenic acid, one of the main constituents of siriguela seeds, revealed that this acid showed activity similar to that of the control physostigmine. These data suggest that these extracts are potentially important antioxidant supplements for the everyday human diet, pharmaceutical and cosmetic industries. |
Palavras-Chave: |
Fruta exótica; Genipap; Genipapo. |
Thesagro: |
Etanol; Polpa de fruta. |
Thesaurus NAL: |
Ethanol. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/76020/1/Antioxidant.pdf
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Marc: |
LEADER 02437naa a2200325 a 4500 001 1948308 005 2018-05-10 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aOMENA, C. M. B. 245 $aAntioxidant, anti-acetylcholinesterase and cytotoxic activities of ethanol extracts of peel, pulp and seeds of exotic Brazilian fruits Antioxidant, anti-acetylcholinesterase and cytotoxic activities in fruits.$h[electronic resource] 260 $c2012 520 $aEthanol extracts of powdered genipap (Genipa americana L.), umbu (Spondia tuberosa A.) and siriguela (Spondia purpurea L.) prepared from separate pulp, seeds and peel were investigated for their (i) antioxidant capacity, which was evaluated by various known methods; (ii) acetylcholinesterase (AChE) inhibitory activity; and (iii) cytotoxic effect on corneal epithelial cells of sheep. The highest values of total phenolic content were obtained with peel and seed extracts. Siriguela and umbu (seeds and peel) extracts displayed the highest antioxidant activities. Lipid peroxidation assays using mimetic biomembranes and mouse liver homogenates indicated that genipap pulp is a promising antioxidant. The investigation of phenols and organic acid contents revealed the presence of quercetin, citric and quinic acids, chlorogenic acid derivatives, among others, in several extracts, with the highest amount found in siriguela seeds. Genipap pulp and siriguela seed ethanol extracts presented an AChE inhibition zone similar to that of the positive control, carbachol. AChE inhibition assay with chlorogenic acid, one of the main constituents of siriguela seeds, revealed that this acid showed activity similar to that of the control physostigmine. These data suggest that these extracts are potentially important antioxidant supplements for the everyday human diet, pharmaceutical and cosmetic industries. 650 $aEthanol 650 $aEtanol 650 $aPolpa de fruta 653 $aFruta exótica 653 $aGenipap 653 $aGenipapo 700 1 $aVALENTIM, I. B. 700 1 $aGUEDES, G. da S. 700 1 $aRABELO, L. A. 700 1 $aMANO, C. M. 700 1 $aBECHARA, E. J. H. 700 1 $aSAWAYA, A. C. H. F. 700 1 $aTREVISAN, M. T. S. 700 1 $aCOSTA, J. G. da 700 1 $aFERREIRA, R. C. S. 700 1 $aSANTANA, A. E. G. 700 1 $aGOULART, M. O. F. 773 $tFood Research International, V. 40, P. 334-344, 2012.
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